Vraag maar…

Nathalie relatiedeskundige & Miranda winkelspecialist

Mijn libido is veel hoger dan dat van hem: wat te doen?

Nathalie: “Om te beginnen: praat met hem. Hoe komt het dat hij minder zin heeft in seks? Is het iets recents? Of speelt het altijd al, en hij ‘gewoon’ minder behoefte aan seks dan jij? Wéét hij dat jij meer seks zou willen, en hij is bereid aan een oplossing te werken? Dat gesprek zul je eerst moeten voeren. Pas daarna kun je de “trukendoos’ opentrekken. Zo kun je proberen je man wat vaker in de stemming te brengen door in te spelen wat hij leuk vindt in bed. Als hij niet bereid is samen een compromis te vinden, heb je een probleem. Het grote gevaar is dat je dan seks buiten de deur gaat zoeken. Sommige stellen kunnen leven met een “gedoogbeleid’: de ene partner gaat af en toe vreemd, puur voor de lust. Hiervoor moet je wel een ijzersterke relatie hebben, elkaar compleet vertrouwen en weten dat het alleen om seks gaat. Hoe dan ook: blijf eerlijk. Tegen jezelf en tegen je partner”.

Heeft Christine le Duc iets om hygiënisch te kunnen vrijen tijdens de menstruatie?

Miranda: “Ja we hebben Beppy tampons in ons assortiment. Dat zijn zachte, flexibele sponsjes – zonder touwtje – die je kunt dragen tijdens je menstruatie. Ze bieden tot wel acht uur onzichtbare bescherming en je partner voelt er niets van.
Medisch gezien kan het heen kwaad om tijdens de menstruatie te vrijen, mits beide partners geen soa hebben ( tijdens de menstruatie us de kans op besmetting met een soa groter). Sommige vrouwen hebben zelfs meer zin in seks als ze ongesteld zijn. Beppy tampons zijn dan een goed hulpmiddel. Maar let op: zo’n sponsje is geen voorbehoedmiddel, dus gebruik aanvullende bescherming om een zwangerschap of soa te voorkomen. Nog een tip: mocht het sponsje wat dieper zijn gaan zitten door de penetratie, gebruik dan een vaginale douche of de douchekop om het sponsje wat zwaarder te maken met water. Dan is hij makkelijker te verwijderen.
Beppy tampons zijn er in dry en wet- uitvoering; in dat laatste geval bevatten de sponsjes een beetje glijmiddel. Je vindt ze in onze webshop.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven