Ontmoet de redactie van
Vlam Magazine!

Vanaf 1 december 2020 is er een nieuw kwaliteitsblad op de markt. Vlam een glossy magazine met eerlijk en juiste informatie over relaties, intimiteit en seksualiteit. Vlam is niet zomaar een magazine over seks, Vlam is anders. Vlam is een eerbetoon aan seksuele diversiteit met of zonder intimiteit of vaste relatievormen, maar altijd met compassie in vrijheid en in liefde.

Vlammen! Dat willen Judith van Duivenboden-Kreijne, Natascha Pankow en Jeroen Hindriks Vlam magazine. Het vuur moet eraf spatten.

In hun dagelijks werk bij Fabriek69 merken ze dat seksualiteit voor veel mensen een spannend onderwerp is, lastig om over te praten. Seksualiteit wordt in de media vaak eenzijdig belicht, met veel stereotype onderwerpen. Dat moet veranderen, als het aan Judith, Natascha en Jeroen ligt.

Ze trokken de ‘stoute’ schoenen aan en bedachten Vlam, hét magazine met eerlijke en juiste informatie over relaties, intimiteit en seksualiteit, zowel over seksuele gezondheid als ook over seksuele grensoverschrijding. Het magazine is voor iedereen. Geen enkele doelgroep wordt overgeslagen, geen enkel onderwerp gaan ze uit de weg

Vlam Magazine Redactie

Eigenlijk zou Vlam bij iedereen thuis moeten liggen!

Een Vlammende start

Jeroen en Judith reden halverwege 2019 terug uit het noorden van het land, na een training over seksualiteit. Tijdens de autorit werd druk gebrainstormd hoe zou het anders kunnen? Zie hier het resultaat: Vlam, het magazine over relaties, intimiteit en seksualiteit. 

Met Natascha vormden ze al gauw een trio. Een redactietrio. Samen bedenken ze de onderwerpen, zoeken ze (gast)schrijvers, columnisten, en zetten ze gastredacteuren aan het werk om uiteenlopende verhalen te schrijven die voor iedereen interessant zijn.

 

Prikkelend

Vlam is voor iedereen. Ze zeggen bewust niet ‘voor mannen en vrouwen’, want ze willen geen enkele doelgroep overslaan, zoals non-binaire mensen. Bewust voor iedereen, dus. Het redactieteam wil op een prikkelende manier relaties, intimiteit en seksualiteit bespreekbaar maken. Vlam moet dé plek zijn waar je eerlijke en juiste info hierover vindt. En met een positieve insteek, al belichten ze ook de minder leuke kanten van seks. Zoals shame sexting, of seksueel misbruik.

 

Balans

Vlam bestaat uit een website en een kwartaal magazine welke 1 december voor het eerst is verschenen. De site is meer gelinkt aan de actualiteit. Het magazine is breder en niet per se actueel. Soms brengen we ook een online special uit. De redactie hoopt dat de balans doorslaat naar informatief. En ook dat de verhouding tussen relaties, intimiteit en seks in balans is. Vlam moet bij iedereen thuis op de wc komen te liggen en mede ervoor zorgen dat er in de nabije toekomst geen taboes meer zijn als het gaat over RIS. En dat meer mensen kunnen genieten van seksualiteit door goede en juiste inform

 

 

VLAM Webinar 23 november 2021

De clitoris met professor Ellen Laan

Dit VLAM webinar op 23 november 2021 is met “The Godmother van de Seksuologie”, Ellen Laan. Zij gaat het hebben over “De Clitoris”, en dit is interessant voor… voor IEDEREEN!

 

Het is belangrijk dat zowel vrouwen als mannen clit-kundig worden, zodat beide seksueel genot kunnen en mogen ervaren. Er heersen veel mythes, onduidelijkheden en onbekendheden omtrent de clitoris. Bijvoorbeeld hoe de clitoris eruitziet, hoe werkt ze, hoe stimuleer je haar, hoe bereiken vrouwen een orgasme, wat hebben hoofd en lijf met elkaar te maken als het gaat om seks etc.

 

Het wordt hoogtijd dat het seksueel plezier meer in balans komt tussen man en vrouw, en daar gaan we in de webinar weer een steentje aan bijdragen. Natuurlijk zal er ook voldoende tijd zijn om vragen te stellen aan Ellen.