Alles wat je moet weten over glijmiddel

Als je je vrijpartijen wat spannender wilt maken of als je meer wilt genieten van seks, is glijmiddel één van de oplossingen…

Voordat er glijmiddel was

Voordat er glijmiddel was, namen mensen olijfolie mee naar de slaapkamer. Dit was niet het enige voedingsmiddel wat mensen gebruikten als glijmiddel, ook pindaolie en boter werden gebruikt. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid want dit kan leiden tot infecties maar is ook nog eens slecht voor het condoom. Heb je hulp nodig, gebruik dan ‘gewoon’ glijmiddel.

Meer plezier

Glijmiddel is een gedeelde ervaring. Elke soort is voor zowel de man als de vrouw geschikt. Dat is wel zo handig!

Niet alleen voor sex

Je gebruikt het glijmiddel niet alleen voor penetratie. Zo zijn er varianten met een smaakje die gebruikt kunnen worden voor orale seks en op die siliconenbasis kunnen gebruikt worden als massageolie.
Iets minder erotisch: vrouwen kunnen het middel ook gebruiken voor het inbrengen van een tampon. Niet zo leuk als een vibrator, maar wel een handig weetje!

Glijmiddel op waterbasis

Zorgt ervoor dat je soepel kunt vrijen en dat de huid beschermd blijft. Dit type glijmiddel is niet vet en het plakt ook niet. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken met water. Een nadeel van glijmiddel op waterbasis is wel dat het iets eerder uitdroogt dan glijmiddel op siliconenbasis, waardoor je meer moet aanbrengen en wellicht ook tussentijds nog extra glijmiddel moet aanbrengen. Een groot voordeel van glijmiddel op waterbasis is dat het veilig gebruikt kan worden in combinatie met condooms.

Glijmiddel op siliconenbasis

Als je glijmiddel wilt dat niet opdroogt, is glijmiddel op basis van siliconen een aanrader. Siliconen glijmiddel heeft een groter bevochtigingseffect dan glijmiddel op waterbasis, waardoor je tussendoor vaak niet opnieuw glijmiddel hoeft aan te brengen. Zo kun je ongestoord fijne seks hebben, zonder dat de erogene zones te droog worden. Juist doordat glijmiddel op basis van siliconen niet opdroogt, is het zuinig in gebruik. Glijmiddelen op basis van siliconen bevorderen daarnaast ook de rekbaarheid van de vaginaspieren en de anus kringspier.

Anaal glijmiddel

Het is belangrijk dat glijmiddel voor anale seks aan specifieke eisen voldoet. De anus is van nature droog en de kringspier gespannen. Dit zorgt ervoor dat penetratie moeilijk kan gaan en er irritatie of zelfs scheurtjes kunnen ontstaan. Het is daarom belangrijk dat glijmiddel voor anaal gebruik er te allen tijde voor zorgt dat de anus niet droog is en rekbaar en soepeler wordt.
Anaal glijmiddel kun je veilig gebruiken in combinatie met condooms. Het is zelfs goed om glijmiddel te gebruiken in combinatie met condooms omdat dit de kans op het scheuren van het condoom kleiner maakt. Wees dus vooral niet zuinig met anaal glijmiddel.

Glijmiddel met een smaakje

Christine le Duc verkoopt ook glijmiddel met smaak. Dit kan een extra toevoeging zijn als je orale seks hebt, maar een keertje wat variatie wilt. We hebben allerlei smaken in ons assortiment. Hou je van zoet en fruitig? Ga dan bijvoorbeeld voor Strawberry, Passion Fruit of Chocolate. Het middel met een smaakje kan het verlangen naar orale seks extra sterk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven