Vingeren

Alles over vingeren

Het vrouwelijke orgasme zit veel ingewikkelder in elkaar dan een orgasme bij mannen. Wat zij fijn vindt verschilt per vrouw, dus het perfecte stappenplan bestaat niet. Het vraagt dus wat geduld, communicatie en….veel  experimenteren. 

Wil jij meer weten over vingeren? Met onze vinger-tips en wat oefening leer je in ieder geval de basics waarmee je iedere vrouw kunt verwennen.

Lees ook: “Clitoris versus eikel

Lees ook: “Masturbatietips voor vrouwen

Om te beginnen houd je dit beter in je achterhoofd: 

“Mannen masturberen met een doel, terwijl vrouwen eerder genieten van het proces.”

Daarom is de eerste tip als volgt.

#1 Begin niet meteen met vingeren

Vrouwen vinden het over het algemeen niet fijn wanneer je meteen voor actie gaat. Zoals we eerder vertelden: “vrouwen genieten eerder van het proces”.

Masseer, kus en streel

Geef een vrouw de tijd om opgewonden te worden. Dit kan je doen door haar een erotische massage te geven, haar lichaam aan te raken. Masseer bijvoorbeeld eerst haar rug en billen, en streel vervolgens haar borsten. Kus haar in de nek, schouders en eventueel ook de binnenkant van haar onderarmen. 

Tip: Om een goede massage te geven kan je ook massage en glijmiddel in 1 gebruiken.

Wanneer je merkt dat ze wat meer opgewonden wordt, kan je haar ook een beetje plagen. Dit kan je doen door haar steeds dichter bij de vagina aan te raken, door bijvoorbeeld eerst de binnenkant van haar dijbenen te strelen en langzaam naar haar schaamlippen toe te werken.

#2 Voordat je gaat vingeren

Twee dingen moeten gedaan zijn voordat je kan beginnen aan het echte werk.

Knip je nagels

Allereerst het is belangrijk om je nagels geknipt te hebben. Lange nagels voelen pijnlijk aan. De binnenwand van de vagina is vrij zacht, waardoor scherpe nagels zelfs wondjes kunnen veroorzaken.

Maak je vingers nat

Maak je vingers vochtig met spuug, vaginaal vocht of glijmiddel. Er is niets vervelender dan te droge vingers die een schurend gevoel geven. Wanneer je glijmiddel gebruikt kan je beter waterbasis glijmiddel gebruiken.

Lees ook: “Glijmiddel gebruiken is hartstikke normaal

#3 Neem de tijd

Het orgasme van de vrouw zit meer in haar hoofd. Ze maken zich sneller druk om dingen die in feite niet nodig zijn. Dus wanneer jij gehaast bent, zal ze zich waarschijnlijk druk maken omdat ze niet snel genoeg klaarkomt en zal ze uiteindelijk ook niet of moeilijker klaarkomen. Daarom is het belangrijk dat je haar het gevoel geeft dat tijd niet uitmaakt en dat ze op haar gemak is.

#4 Vingeren is meer dan enkel hard rondjes draaien

Vrouwen vinden het niet zo fijn wanneer je heel hard over de clitoris heen en weer beweegt. In porno filmpjes heb je dit waarschijnlijk wel eens gezien, maar het werkt helaas dus averechts. Meestal zorgt dit voor een pijnlijk gevoel.

#5 Communiceer met haar

Communicatie is en blijft een key tot goede seks, dit geldt ook voor vingeren.

Vraag het gewoon

De voorkeur van een vrouw kun je niet ruiken, daarom kan het soms erg fijn zijn wanneer daar naar gevraagd wordt. Dit wordt vooral gewaardeerd wanneer je haar wat langer kent. Ook kun je na de sessie vragen wat ze ervan vond, op die manier weet je ook wat zij fijn vond en wat anders kan.

Let op haar lichamelijke reactie

Besteedt aandacht aan haar lichamelijke reactie wanneer je haar vingert. Vaak kan je daar ook wel uithalen wanneer ze iets fijn vindt en wanneer niet. Vrouwen proberen vaak met hun lichaam of gekreun aan te duiden wat ze fijn vinden.

#6 Neem ook de clitoris mee

De clitoris is het meest gevoelige orgaan van de vrouw. Daarom moet je tijdens het vingeren ook zeker deze meenemen.

Omdat de clitoris heel erg gevoelig is, raak je deze beter indirect aan. Dit kan je doen door haar schaamlippen te strelen en er overheen te bewegen of rondjes te draaien rond het kopje van de clitoris. De clitoris kan je meestal wel aanraken wanneer ze heel erg opgewonden is en wanneer ze vraagt om meer.

#7 Verwen ook haar G-spot

De G-spot bevindt zich binnenin de vagina, deze spot bestaat door het clitoris orgaan. De clitoris is namelijk meer dan enkel het knopje aan de buitenkant van de vagina. Wanneer een vrouw opgewonden is zwelt dit orgaan op en vindt er een kleine verdikking binnen in de vagina plaats, dit wordt ook wel de G-spot genoemd. 

Om de G-spot te kunnen kietelen moet je anderhalf tot twee vingerkootjes diep. Door met je vingers de ‘kom hier’-beweging te maken kietel je haar G-spot. Aan haar reactie kan je merken of ze dit fijn vindt of niet. Wanneer je dit goed doet, kan je haar ook met de G-spot laten squirten.

Lees ook: “Hoe kan je squirten?

Dit waren de vinger basics tips van Christine le Duc. We hopen dat we je op weg hebben geholpen. Reacties zijn altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven